Coach Baby Relaties

hartje opsommingsteken Infant Mental Health Coaching
Het krijgen van kinderen zet ieders leven in meer of mindere mate op zijn kop. Nooit zo veel tegenstrijdige gevoelens als bij ouderschap. Wat is het heerlijk, wat is het verschrikkelijk. Het geeft energie, het put je uit. Voordat je kinderen hebt, vertelt verrassend genoeg bijna niemand je dit.

Echter, het zijn vaak hele normale gevoelens die er mogen zijn. Het kan wel waardevol zijn te weten waar sommige van die gevoelens vandaan komen. Op die manier kun je jezelf en je kindje mogelijk beter begrijpen en kun je een optimale relatie met je kindje aangaan.

Infant Mental Health (IMH) betekent letterlijk mentale gezondheid van een baby, ook wel het jonge kind. Het jonge kind in de breedste zin van het woord, van -10 tot ongeveer 3 jaar. Met “-10” bedoelen wij het getal in maanden, het ongeboren en zelfs het nog onverwekte kind. De infant mental health ziet niet een persoon als cliënt, maar richt zich op de relatie; de relatie tussen ouder/verzorger en (te geboren) kind. Het jonge kind staat namelijk nog niet op zichzelf, maar altijd in relatie met zijn ouder of verzorger. Zo kun je deze vorm van coaching ook omschrijven als coaching Baby Relaties.

IMH is gebaseerd op en geïnspireerd door een aantal theoretici: Selma Fraiberg, Melanie Klein, Donald Winnicott, Daniel Stern, John Bowlby, Stanley Greenspan, ea.

hartje opsommingsteken Hoe & waarom?
Het jonge kind maakt zo’n razendsnelle ontwikkeling door in de eerste jaren, dat het
verloop er van bepalend kan zijn voor zijn hele leven, in hoofd en hart.
Een Infant Mental Health coach praat, speelt, zingt, luistert, observeert, al dan niet met camera, en zal samen met de ouder(s) en het kindje stilstaan bij de situatie of de relatie, waarbij de beleving van alle betrokkenen centraal staat. Samen optimaliseren we de relatie tussen ouder/verzorger en het kind, wat het welbevinden en de ontwikkeling ten goede komt.

hartje opsommingsteken Wie?
pica

Phineke Tielenius Kruythoff (1979) is Infant Mental Health Specialist (geregistreerd lid (DAIMH/ WAIMH) en Video Home Trainer. Ze heeft ruime ervaring in de begeleiding van zwangeren, jonge moeders, kinderen en (multi problem) gezinnen. Ze heeft een
achtergrond in de verpleegkunde en de klinische ontwikkelingspsychologie.

Vanuit haar zelfstandige onderneming Infant IJburg is ze adviseur, gastdocent bij de RINO Groep, trainer bij Babykennis en Infant Mental Health coach.
Ze heeft een man, drie kinderen en woont op IJburg.

Aanbod & kosten

hartje opsommingsteken Snuffelgesprekken:
Een zwangerschap en/ of bevalling is niet niks. Het is vaak heel ingrijpend, zelfs als het probleemloos verloopt. Het kan er zelfs voor zorgen dat het de relatie die je krijgt met je kindje beïnvloed. Erover praten helpt, ook voor vaders. Het helpt duiden en kan zo opvoedingsproblemen voorkomen.
– De gesprekken vinden plaats op afspraak.
– Kosten: 25 euro per sessie (gem. 30 minuutjes).

hartje opsommingsteken  Individuele en/of ouder en kind coaching:
Tijdens de gesprekken is er speciale aandacht voor je eigen (of die van je partner) jeugdherinneringen, verwachtingen, teleurstellingen, bevallingsverhalen/trauma, (borst)voedingspsychologie en de relatie  die je met je kindje (als gevolg daarvan) hebt of ervaart. Daarnaast is er brede aandacht voor het gedrag of zorgen om je kindje. Meestal zijn een tot drie afspraken al voldoende om knelpunten te ontrafelen, te verweken en gezond samen verder te kunnen.
– De gesprekken vinden plaats op afspraak.
– Losse gesprekken of strippenkaart (3 of 5 gesprekken)
– Kosten: 
60 euro ( 60 a 90 min); drie gesprekken 170 euro

hartje opsommingsteken  Themagroepen in twee varianten:
– Zwangerschap   “Vol verwachting klopt mijn hart?!
– Ouderschap        “Poeh wat een bevalling”  & “Gekleurde wolken”

“Gekleurde wolken”: Pril ouderschap. Het is geweldig, maar soms verschrikkelijk. Alle gevoelens mogen er zijn.  Praat er met elkaar over onder begeleiding van een deskundige. Het lucht op en geeft nieuwe energie.
– Praatgroep start, afhankelijk van interesse.
– Kosten: 100 euro voor 5 bijeenkomsten.

English speaking groups are also welcome!

Infant IJburg heeft (nog) geen contract met de zorgverzekering.

pica-2

Inschrijven?
Neem contact met me op!

Phineke Tielenius Kruythoff
Infant Mental Health Specialist
Trainer, Docent & Adviseur
Infant IJburg

Email: infantijburg@gmail.com
Tel: 0641017586