Jongeren cultuurfonds Amsterdam

Wil je bij ons op les?

Wil je kind bij ons op les, om een muziekinstrument te leren spelen, of te dansen, zingen, of om mee te doen aan de musicaljaarcursus? Ook met een kleine beurs is dit mogelijk. Het Jongerencultuurfonds helpt. Dit fonds steunt ouders met een kleine beurs, zodat elk kind kan leren dansen, zingen, of theater spelen.

Het Jongerencultuurfonds betaalt de contributie / het lesgeld voor één culturele activiteit per jaar. Voor maximaal € 450,- per jaar kan een kind een jaar lang aan muziek doen, zangles krijgen, danslessen volgen, toneelspelen of aan andere culturele activiteiten deelnemen.

Stel dat de je wekelijks dansles volgt dan kan je dat gratis volgen! Want de dansles kost
€ 10 euro per les en er zijn 40 lessen per jaar, in totaal is dit dus € 400 per jaar wat binnen het budget van € 450 valt.

Hoe werkt het?

Op de website www.jongerencultuurfonds.nl staat stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. Een leerkracht, of hulpverlener moet de aanvraag op deze website voor je doen.

De aanvraag voor het geld gebeurt via intermediairs in het onderwijs, jeugdhulpverlening en welzijnsinstellingen. Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen. Het geld wordt rechtstreeks overgemaakt aan de vereniging of school. Ouders kunnen wel al een invulformulier invullen en dit aan de intermediair afgeven ten behoeve van de aanvraag.

jeugdcultuur 1

Ouderkaart

Vul zelf de ouderkaart in en geef deze aan die leerkracht, of hulpverlener. Het Jongerencultuurfonds keurt de aanvraag. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kan je kind binnen een paar weken al op les! 

Meer informatie is ook te vinden op: www.allekinderendoenmee.nl.

Veel succes met de aanvraag en hopelijk tot snel!

unnamed

Geef een reactie