Kleuter dans

Wat is het?

Peuter- en Kleuterballet laat kinderen van 2,5 t/m 5 jaar spelenderwijs kennis maken met de wereld van muziek, ballet, expressie en creativiteit.

De lessen zijn verbonden aan thema’s (seizoenen, feestdagen, sprookjes, dieren, etc.) en er is veel aandacht voor plezier! Alle lessen worden afgesloten met een buiging (révérence).

Sommige peuters en kleuters vinden het nog een beetje eng om meteen de eerste les(sen) mee te doen en kijken dan liever vanaf de kant mee, dan dat ze al meteen meedansen. Dit is heel normaal, en ondanks dat ze niet (met alles) meedansen, leren ze een heleboel! Degenen die niet meedoen verrassen hun ouders vaak door thuis bewegingen uit de les na te doen. Nadat ze een paar lessen gekeken hebben, zullen ze uiteindelijk gewoon lekker meedansen met de rest!

Lisanne kleuterdans
Tussen 2,5 en 5 jaar oud leren kinderen om hun bewegingen onder controle te krijgen en te coördineren. Kinderen die al met Peuter- en Kleuterballet begonnen zijn, hebben dan ook een streepje voor op kinderen die op latere leeftijd (6+) meteen met ‘echt’ ballet beginnen.

Lisanne

Over Lisanne

Vanaf het moment dat ik kon lopen, draaide ik zwierend door de kamer en wenste ik dat ik op balletles mocht.

Toen ik 5 jaar was mocht ik dan eindelijk op les! Ik begon in 1994 met Klassiek Ballet in Leek onder de leiding van Maud Walkate en ben nooit gestopt. Die behoefte, om dansend door het leven te gaan, is mij altijd bijgebleven en ik heb dan ook nooit de balletles verlaten.

Toen ik de kans kreeg om een opleiding voor balletdocente te volgen, greep ik die dan ook met beide handen aan. Er is niets mooiers dan deze passie met anderen te mogen delen! Naast Klassiek Ballet, heb ik in diverse musicals van het Nationaal Jeugd Musical Theater gespeeld.

 

Wanneer?
Dinsdag
16.45 – 17.30 uur (peuters & kleuters van 2,5 t/m 5 jaar)
Doorlopende les, instromen is het hele jaar mogelijk!

Wat kost het?
10-rittenkaart  € 100,- / proefles € 10 

 

button_ik-doe-mee