Gitaarles

Gitaarschool Amsterdam
Bij Eef op IJburg kun je gitaarles krijgen van docenten van GitaarSchool Amsterdam (GSA).

GSA verzorgt gitaarlessen in bijna alle stijlen door bevoegde gemotiveerde docenten op meerdere locaties in Amsterdam sinds 1994. Wil je op een leuke manier echt goed gitaar leren spelen dan ben je bij ons op het juiste adres.

Uitgangspunt is de leerling een brede basis mee te geven van pop tot klassiek, van akoestisch tot elektrisch. Leerlingen die al wat verder zijn, of een specifieke voorkeur hebben kunnen zich specialiseren in uiteenlopende stijlen. Denk aan rock of blues, werken met sounds, jazz en improviseren, fingerpicking of wereldmuziek, etc. Ook verzorgen wij muziektheorielessen en voorbereiding op toelatings-examen conservatorium. Voor contact, meer informatie of gratis proefles? ….lees verder op onze website!

Docenten
Bart van UdenBart van Uden begon zijn gitaarloopbaan aan het conservatorium te Zwolle waar hij klassiek gitaar studeerde en deze studie in Amsterdam voortzette. Aldaar had hij ook flamencogitaarles van de bekende Nederlandse gitarist Eric Vaarzon Morel. Met behulp van een studiebeurs kon hij na deze studie twee jaar in Spanje flamencozang- en dansbegeleiding volgen aan de Fundación Christina Heeren in Sevilla. Daar kreeg hij o.a. les van Miguel Angel Cortéz en Tino van der Sman. Eenmaal weer terug in Nederland zette hij zijn studie voort bij Paco Peña en Ricardo Mendeville te Rotterdam, waar hij in 2008 is afgestudeerd. Momenteel geeft Bart gitaarles, begeleidt hij flamencodanslessen en treedt hij regelmatig op als solist en met verschillende groepen. Bart geeft op vrijdag les Bij Eef!

Bram van Langen studeerde in 2005 op gitaar af aan het Alkmaars Conservatorium waar hij vervolgens nog twee jaar basgitaar studeerde. Tijdens zijn studietijd DSC_1661heeft hij lesgegeven aan muziekscholen in o.a. Haarlem, Hilversum en Schagen en in verschillende bands gezongen en gitaar en basgitaar gespeeld. Na het conservatorium werkte hij voornamelijk als gitarist en zanger in Studio 21 in het Mediapark te Hilversum waar hij veel Nederlandse artiesten heeft begeleid. Daarnaast studeerde hij Taalwetenschappen en Scandinavische Talen en Culturen aan de Universiteit van Amsterdam en Københavns Universitet te Denemarken. De laatste twee jaar is Bram veel op tournee geweest mijn zijn eigen muziek op Sicilië en IJsland en in Zweden, Letland, Estland, Frankrijk, Duitsland, Portugal en uiteraard ook in eigen land”. Bram geeft op maandag les Bij Eef!

Voor wie zijn de gitaarlessen?
De gitaarlessen zijn bedoeld voor iedereen, jong en oud, beginnners en gevorderden.

Wat kan ik leren?
Blues, pop, rock, jazz, klassiek, etnisch, samenspelen, soleren, improviseren, noten lezen, tablatuur lezen, muziektheorie, solfège, harmonieleer, plectrum- en vinger aanslag technieken, werken met sounds en effekt pedalen, liedjes naspelen op het gehoor en eigen composities maken.

Kortom, de wereld van de gitaar in de muziek is groot en hoe je met muziek bezig wil zijn is voor iedereen verschillend. We gebruiken dus niet hetzelfde boekje of methode voor iedereen; iedereen is op zijn eigen niveau met zijn eigen muzikale ontwikkeling bezig en daar zijn de lessen op afgestemd.

Via overleg, eigen inbreng en door samen te spelen zoeken we oefenmateriaal dat bij jou past en voor jou geschikt is om verder te komen op de gitaar.

Wat heb ik nodig? 
In de eerste plaats een goed bespeelbare gitaar! In overleg met je gitaarleraar kan daarnaast besloten worden een bepaald lesboek of lesmethode aan te schaffen. Veel mensen nemen ook CD’s mee of TABS van het internet met daarop de muziek die men graag wil spelen, dit kan je dan samen uitwerken in de gitaarles.

Het is ook altijd handig om iets mee te nemen waarmee je de gitaarles kan opnemen, bijvoorbeeld een smartphone, tablet etc. zodat je de les thuis nog eens na kan luisteren.

Ten slotte: last but not least…heb je enthousiasme en doorzettings-vermogen nodig. Op de gitaarlessen kan je alles op de juiste wijze aanleren, maar daarna begint het eigenlijk pas; thuis oefenen, oefenen, oefenen om alles in de vingers te krijgen!

Wanneer? 
Op maandagmiddag 15.30 – 19.30 uur (in overleg ook op een andere dag mogelijk) en op vrijdag (lestijd in overleg).

Kosten: 
De introductie gitaarles is gratis en vrijblijvend. Individuele gitaarlessen kosten 30 euro per 45 minuten of 20 euro voor een half uur. Over lessen aan leerlingen boven 21 jaar wordt 21 BTW geheven. Groepsles tarieven zijn in overleg met de docent.

Contact & Aanmelden

GitaarSchool Amsterdam
Email: info@gitaarschoolamsterdam.nl
Telefoon: 06-27522715

Website: www.gitaarschoolamsterdam.nl