Glim&Lach Mindful

Training: Ontspannen en concentreren
Deze training is voor kinderen die toe zijn aan rust en kalmte in hun hoofd, lijf en omgeving. Die zich beter willen concentreren en beter willen waarnemen wat ze voelen.
Tegenwoordig moet alles snel, tegelijkertijd en nu. Dus kinderen gaan zichzelf en elkaar steeds vaker overschreeuwen, waardoor ze het contact met zichzelf en de ander verliezen. Het vermogen om meekomen in de klas of groep, stempels krijgen als “druk”, “lastig”, “onhandelbaar” en soms zelfs uitvallen vanwege onvoldoende prestaties door concentratieproblemen.

Met de training “ontspannen en concentreren” leren de kinderen uit hun drukke gedrag te komen, om te kalmeren en hun concentratievermogen te vergroten. Daarbij krijgen de kinderen een dieper inzicht in hun gevoelswereld en zijn zij in staat beter te gaan waarnemen. Als het lukt om de gevoeligheid met zichzelf en de ander te verbeteren, dan profiteert zowel het kind als de hele omgeving daarvan.  

yoga kids

In een reeks van 6 lessen maken de kinderen kennis met meditatie- en mindfulnessoefeningen die ze zelf, thuis en op school kunnen toepassen op momenten wanneer zij dat nodig hebben.Tijdens de training nemen we de kinderen mee met stilte-, waarnemings- eninlevingsoefeningen, afgewisseld met tekst-, muziek- en beeldmeditaties.

  • Voor wie: kinderen van 6 – 10 jaar, die moeite hebben met stilzitten, concentreren, rust vinden, driftbuien hebben, niet uit hun boosheid kunnen komen, die niet mee kunnen met tempo op school, stress ervaren.
  • Data training: donderdag 9, 16, 23, 30 maart, 6 en 13 april.
  • Tijd: 16.45-17.30uur
  • Locatie: Bij Eef, Kiekstraat 22 Ijburg
  • Prijs: €168,-/ kind
  • Groepsgrootte: 6 – maximaal 8 kinderen
  • Aanmelden via: els@glim-en-lach.n

vrouwGlim&Lach is een initiatief van Elsje Smits. Sinds 2012 runt zij haar eigen onderneming. Glim&Lach is ontstaan vanuit een droom: kinderen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Het maakt niet uit wie of wat je bent, als je leeft vanuit je hart en je talenten inzet, maak jij het verschil en daar heeft iedereen profijt van. Om dit te kunnen bereiken, heeft Glim&Lach zich tot doel gesteld plekken te creëren waar kinderen kunnen ZIJN. Waar ze geprikkeld worden te ontdekken: wie ben ik, wat vind ik leuk, welke talenten heb ik, waar ben ik goed in, hoe kan ik mezelf zijn in een sociale setting? Rust, ruimte, respect en natuur. Een plek waar rust, ruimte, respect, natuur en geborgenheid belangrijke pijlers zijn om tot deze inzichten te komen. De maatschappij, familie, vrienden, school en werk vragen veel van ons en zijn vaak leidend in onze beslissingen, acties, gevoelens. De plek die Glim&Lach creëert tijdens haar verschillende activiteiten, stelt kinderen in staat dicht bij hun kern te komen. Zo kun je beter naar je eigen wensen en verlangens luisteren. Je leert trots te zijn op wie je bent, je vertrouwen in jezelf en het leven groeit.

Volg je hart….
Gevolg: je volgt je hart en staat met passie in het leven. Dat opent deuren en laat mensen glimlachen enstralen. De glimlach wordt hiermee jouw rode draad in het leven en dat is precies wat Glim&Lach toejuicht.

Technieken
Glim&Lach creëert die plekken tijdens individuele coachingstrajecten, trainingen, workshops en peuterochtenden. Ze zet daarbij de technieken van familieopstellingen, wandelcoaching, Accelerated Learning, meditatie, visualisatie en creativiteit in.

Interesse?

Neem contact met mij op!

Elsje smits