Instrumentale Oriëntatie

Wil jij graag op muziekles en na 10 lessen een keuze kunnen maken welk instrument bij je past? In deze snuffelcursus van tien lessen maak je kennis met de viool, cello, piano, gitaar en zang. Op ieder instrument krijg je 2 x les om erachter te komen welk instrument je wilt bespelen.

Theorie
We beginnen met een stukje theorie waarin je op een leuke manier kennis maakt met de instrumenten, hoe ze zijn gebouwd, welke onderdelen erop zitten en wie belangrijke musici zijn. Zo bekijk je bijvoorbeeld een leuk filmpje en maak je een kleurplaat van de viool. Ook leer je spelenderwijs op een creatieve manier noten lezen.

Spelen!
Maar natuurlijk kom je vooral om te leren spélen! Daarom gaan we daar vooral mee aan de slag. Je leert de basisbeginselen van ieder instrument kennen. Zo leer je met leuke liedjes de verschillende snaren van de viool kennen. Speel je tokkelend op de gitaar en zing je uit volle borst in het kinderkoor. Vanaf de eerste les maak je al écht muziek!

Presentatie
Aan het eind van de cursus heb je zoveel geleerd dat je al een echt concert kunt geven! Je mag hiervoor ouders, broers, zusjes, opa’s & oma’s en wie je verder maar kunt bedenken uitnodigen. Samen met je groep speel je de stukjes die jullie hebben ingestudeerd, en misschien durf je het ook wel aan om iets alleen te laten horen!

Lesmateriaal
Tijdens de Snuffelcursus mag je gebruik maken van instrumenten van Bij Eef en de docenten. Deze liggen voor je klaar. Je mag hier in de les op spelen. Als je het leuk vindt om thuis te oefenen, is het mogelijk een viool te huren, dan kan je hem ook mee naar huis nemen. Verder krijg je bladmuziek en een CD met alle liedjes die in de Snuffelcursus worden gespeeld.

Docenten

23201869_1708286205911712_1000747421_n              Giuseppe
Anne Brattinga – Zang                  Giuseppe Doronzo – Piano       

Bart van Uden          Evelien Viool           Giorgos Kotsiolis
Bart van Uden – Gitaar          Evelien Graat – Viool         Giorgos Kotsiolis – Cello                        

Alle docenten geven ook individuele lessen Bij Eef, mocht je na de cursus zo enthousiast zijn dat je op les wilt, dan weet je meteen bij wie je terecht komt! Wel zo leuk toch?

Contact & Aanmelden
De cursus bestaat uit 10 lessen. Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen, of te bellen. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4 kinderen) gaat de cursus van start! Kosten: 100 euro (inclusief lesmateriaal en gebruik van instrumenten)

Wanneer?
Startdatum: maandag 1 oktober 2018 van 16:00 tot 17:00 uur.
Lesdata: 1/10, 8/10, 15/10, (22/10 herfstvakantie) 29/10, 5/11, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12

Laatste les/presentatie: 10/12
Kosten: € 100 (bij deze cursus is het niet mogelijk om een proefles te volgen)

 

button_ik-doe-mee