Jongeren coaching

Afbeelding1
Zorgen om je kind

Wat als je puber lange tijd met veel tegenzin naar school gaat, zich slecht kan concentreren, slechte cijfers haalt, vlucht in gamen/telefoongebruik of last heeft van stress en boosheid? Als je in een situatie terecht komt waar je er als ouder maar geen grip op kunt krijgen? En als er sinds de middelbare school veel strijd en ruzie is ontstaan?

Dan kan het prettig zijn om de hulp van een pubercoach in te schakelen. Iemand die vanuit je kind meekijkt naar een oplossing en bovenal hem of haar stimuleert om zélf een oplossing te vinden. Dit ondersteunt de ontwikkeling van je kind enorm en helpt eventuele problemen later te voorkomen. Vandaag oog voor je kind betekent ook meer geluk voor je kind in de toekomst.

Opvoedvragen pubers
Het belangrijkste antwoord op opvoedingsvraagstukken bij Pubers luidt: Stoppen met opvoeden!  Wat!? Dat betekent niet dat je met lege handen staat qua invloed. Zeker niet, want je kunt heel veel betekenen voor je puberende zoon of dochter. Wat er gebeurt met deze jonge mensen gedurende deze periode van overgang zal een groot effect hebben op de rest van hun leven. Daar hebben ze hun ouders wel degelijk voor nodig, maar niet meer op de manier die je tot voor kort gewend was. Hoe dan wel? Er zijn allerlei tips te vinden op www.jongerencoachingijburg.nl/tips pubers.

Het is echter ook goed te beseffen dat het volgen van tips één ding is. Het andere is dat de puberende zoon of dochter gewoonlijk de vinger legt op wezenlijke zaken die jou of jullie als ouders betreffen. Dat kan het geval zijn als de effecten van de tips maar gering zijn. De puber zal door zijn gedrag alles bloot leggen wat er in jou of in jullie zichtbaar wil worden. Dat kan gaan over zaken in de ouder-kindrelatie, maar ook je eigen pubertijd kon wel eens geraakt worden door de opgroeiende zoon of dochter. 
In wezen geeft de puber je een enorm cadeau. Waar het jonge kind een prachtige spiegel is, is de puber een krachtige spiegel. 
Als jullie verder willen kijken dan de tips of willen leren hoe je de tips daadwerkelijk toepasbaar maakt, ben je van harte welkom om met mij te kijken wat er op een dieper niveau gaande is.

Renie van Putte
Sinds 1990 werkt Renie met kinderen en ouders. Pubers voelen zich snel bij haar op hun gemak omdat ze via een ongedwongen manier écht contact maakt en goed kan luisteren. Ze maakt alles concreet, waardoor het probleem snel klein wordt en oplosbaar. Trajecten zijn daarom kort. Ouderbetrokkenheid speelt een belangrijke rol. Als ouders leren om écht  naar hun puber te luisteren, hebben ze Renie niet meer nodig.

Renie heeft Heao, Pabo- Montessori, de cursus Oplossingsgericht coachen en een erkende opleiding tot pubercoach (BGL&Partners) succesvol afgerond. Ze heeft zich gespecialiseerd in geweldloos communiceren voor ouders. Daarnaast is Renie gecertificeerd Kind in Balans (Kita Bronda). Via een genogram en informatie uit het systeem in combinatie met geweldloos communiceren helpt zij ouders te kijken naar de behoefte van hun puber en die van henzelf.

 

 

prijslijst coaching
Voor meer informatie kun je contact opnemen via onderstaand formulier of bellen naar het nummer 06-16766724.