Kinderyoga

Kinderyoga (6 – 11 jaar)
Tijdens de kinderyoga lessen beleven we met z’n allen allerlei avonturen. Dansend op het strand, op reis door de woestijn, slingerend als een aap, als piraat op een piratenboot of zwemmend in de zee op onderwater avontuur.

Kinderen vinden het heerlijk om te bewegen. Tijdens de lessen is er daarom veel aandacht voor dansen en bewegen. Maar tegelijktijd word er tegenwoordig ook veel van de kinderen verwacht zoals school bijvoorbeeld. Daarom besteden we ook tijd aan ontspanning, bewuste ademhaling en voelen. 

yoga kidsSpelenderwijs maken de kinderen kennis met allerlei oefeningen. De fantasie van de kinderen krijgt hierbij alle ruimte. Door oefeningen met de ademhaling leren de kinderen rustig te worden. Dit kan helpen als een kind bang of druk is. We doen yogaspelletjes, doen dieren na, we dansen en zingen mantra’s, we leren over de chakra’s, we tekenen,we masseren elkaar of jezelf (over kleding) en we ontspannen tijdens een heerlijke droomreis!

 

In yoga ontwikkelen kinderen hun creativiteit, zelfvertrouwen, sociaal-emotionele vaardigheden, concentratievermogen, motoriek, spierkracht en expressie. Zij leren hun balans te vinden tussen inspanning en rust. Heerlijk vrij en met plezier bewegen en jezelf zijn. Yoga kan voor kinderen ook helpen in het bijdragen aan een positief zelfbeeld.

Kinderyoga is goed voor alle kinderen. Voor (hoog) gevoelige kids en/of kids met een stoornis in het autistisch spectrum zijn deze lessen een aanrader!


fullsizeoutput_e4aWie is Leontine?

Mijn naam is Leontine Denisse. Sinds 2010 ben ik actief bezig met yoga,  destijds begonnen om meer ontspanning te vinden. Toen ik ereachter kwam wat er eigenlijk allemaal met het lichaam gebeurde, wilde ik meer weten. Het stelt mij in staat om de rust terug te vinden. Om alle drukte van het dagelijks leven naast me neer te leggen. In alle drukte en hectiek weer terug te komen bij mezelf en op te laden.

In 2014 ben ik gestart met een yogaopleiding om meer over yoga te weten te komen en te voelen waarom het nu zo goed is voor ons. Inmiddels ruim 2 jaar later ben ik helemaal verkocht en heb ik meerdere opleidingen gevolgd en geef ik iedere week yogales in yinyoga, hathayoga, aerialyoga en kinderyoga.

De kinderyoga is voor mij een heerlijke aanvulling op de andere lessen omdat ik bij de kinderyoga zelf ook weer even kind kan zijn. Wie wil dat nou niet, we zijn immers al de hele dag serieus toch?

Tijdens de kinderyogales gaan we op avontuur en beleven we mooie dingen. Tijdens de tieneryoga iedere week weer een ander thema,  Ontspanning, beweging maar ook het vinden van rust. En waar loop je allemaal tegenaan als tiener? We behandelen steeds een ander thema met aandacht voor deugden.

Naast het geven van de lessen organiseer ik 2 maal per jaar een heerlijke yogaweek op een boot. Genietend van de prachtige omgeving, azuurblauw water, yoga en heerlijk eten. Wat wil een mens nog meer?

Wanneer? 
Op woensdagmiddag 16.00 – 16.45 uur

Kosten: 
Strippenkaart 5 lessen voor 45,-. Losse les is 10 euro. Zusjes -en broertjeskorting: 20%. Graag voldoen op de eerste echte les. Dit kan contant na de les of via overboeking.

Contact & Aanmelden

Leontine Denisse
Email: info@the-flower-of-life.nl
Telefoon: +31 6-14360480

Website: www.the-flower-of-life.nl

 

Kom je snel een keer op avontuur tijdens de kinderyoga?