Lesaanbod

Mini & Mozart’s 

Wil je heel graag muziek maken, maar ben je nog te jong voor een instrument? Dan kan je de cursus Mini Mozart’s volgen. Dit is een cursus algemene muzikale vorming (AMV) speciaal op maat voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

mini-mozart

Wat houdt de cursus in?

Deze cursus is een eerste ontdekkingstocht in de muziek. Voor veel kinderen de allereerste aanraking met deze bijzondere wereld.Tijdens de cursus leren de kinderen zingen en spelen ze op kleine instrumentjes.Naast het bewegen op muziek besteden we veel aandacht aan het opwekken van de nieuwsgierigheid en het prikkelen van de fantasie.

Waarom meedoen?

Alle kleuters zijn kleine muzikanten, ze doen niets liever dan zingen, dansen en spelen. Vooral veel bewegen is in deze leeftijd erg belangrijk en nog niet na hoeven denken over notenschrift en theorie. Ook is de kleuterleeftijd de periode waarin kinderen hun fantasie ontwikkelen en omdat dit in de AMV les ruim aan bod komt, hebben zij hier de rest van hun leven profijt van! Spelenderwijs worden maat- en ritmegevoel ontwikkeld en leren de kinderen te reageren op muziek. Als een kind na het volgen van de AMV cursus een instrument gaat bespelen, heeft het al een prachtige basis gelegd voor de verdere muzikale vorming.

New & Beatles

Muziekles voor kinderen van 6 tot 12 jaar!

Wil je heel graag muziek maken, maar nog niet aan een instrument beginnen? Dan kan je de cursus New Beatles volgen! Dit is een cursus algemene muzikale vorming (AMV) speciaal op maat voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

muzieklez-beatles

Wat houdt de cursus in?

Deze cursus is een eerste ontdekkingstocht in de muziek. Voor veel kinderen de allereerste aanraking met deze bijzondere wereld. Tijdens de cursus leren de kinderen zingen en spelen ze op kleine instrumentjes. Naast het bewegen op muziek besteden we veel aandacht aan het opwekken van de nieuwsgierigheid en het prikkelen van de fantasie.

Waarom meedoen?

In de cursus algemene muzikale vorming maken de kinderen kennis met muziek in de breedste zin van het woord. Ze luisteren naar ritmes, klanken en melodieën en ze leren bewegen op muziek. Tijdens de cursus wordt een gedegen muzikale basis gelegd, wat later natuurlijk goed van pas komt bij het leren bespelen van een instrument.

Snuffelcursus

Theorie voor de viool

Er is een stukje theorie waarin je op een leuke manier kennis maak met de geschiedenis van de viool, hoe hij is gebouwd, welke onderdelen erop zitten en wie belangrijke violisten zijn. Zo bekijk je bijvoorbeeld een leuk filmpje en maak je een kleurplaat van de viool. Ook leer je spelenderwijs op een creatieve manier noten lezen.

p1000432

Spelen!

Maar natuurlijk kom je vooral om te leren spélen op de viool! Daarom gaan we daar vooral mee aan de slag. Je leert de basisbeginselen van de viool kennen. Zo leer je met leuke liedjes de verschillende snaren van de viool kennen. Eerst doe je dit tokkelend en later ga je strijken. De stukjes die je speelt worden begeleid door een CD, daar kan je thuis ook mee oefenen. Dat maakt het vioolspelen meteen al een stuk plezieriger en maak je vanaf de eerste les al écht muziek!

Presentatie

Aan het eind van de cursus heb je zoveel geleerd dat je al een echt concert kunt geven! Je mag hiervoor ouders, broers, zusjes, opa’s & oma’s en wie je verder maar kunt bedenken uitnodigen! Samen met je groep speel je de stukjes voor die jullie hebben ingestudeerd, en misschien durf je het ook wel aan om iets alleen te laten horen!

Les materiaal

Tijdens de Snuffelcursus mag je gebruik maken van een viool van de Vioolstudio. Deze ligt voor je klaar. Je mag hier in de les op spelen. Als je het leuk vindt om thuis te oefenen, is het mogelijk de viool te huren, dan kan je hem ook mee naar huis nemen. Verder krijg je bladmuziek en een CD met alle liedjes die in de Snuffelcursus worden gespeeld.

lesmateriaal

Vioolles

Wil je graag viool, cello of contrabas leren spelen? Dat kan!

Bij de vioolstudio is iedereen welkom, jong of oud, beginnend of gevorderd. Iedereen kan een strijkinstrument leren bespelen! Ook als je het nog niet helemaal zeker weet mag je langskomen voor een proefles. Hierin maak je kennis met je viooldocent en krijg je de kans om de het instrument uit te proberen. De docent kijkt dan ook of je aanleg hebt om viool, cello of contrabas te leren spelen en zelf kom je er achter of het echt zo leuk is als je dacht.

strijkkamp1.jpg

Ben je nog heel jong, dan raden wij je aan om de Suzuki viool cursus te volgen, dit is speciaal bedoelt voor kinderen van 3 t/m 5 jaar.  Ook kan je de AMV cursus volgen, ter voorbereiding op instrumentale lessen vanaf 6 jaar. Individuele lessen zijn ook mogelijk vanaf 3 jaar, we vragen je dan een afspraak te maken voor een proefles. Je docent wil je graag even leren kennen om te zien of je al voldoende concentratievermogen hebt om een les van 30 minuten vol te kunnen houden. Als dat zo is en je begrijpt wat er tijdens de les van je wordt verwacht, dan ben je van harte welkom om individuele les te komen volgen. Voor een proefles heb je geen eigen viool nodig. De Vioolstudio zorgt ervoor dat er een voor je klaar ligt. Mocht je na afloop van de proefles besluiten om op vioolles te gaan dan is het ook mogelijk een viool of cello te huren (helaas verhuren wij geen contrabassen). Ook raden we je aan het Starterspakketje aan te schaffen of er zelf voor te zorgen dat je de lesmaterialen in huis hebt als je met de les van start wilt gaan. Deze materialen heb je nodig om goed te kunnen oefenen.
In de vioolles leer je behalve viool spelen ook noten lezen. Het is dus niet nodig dat je dit al kan.