Musical Minoes

Houd jij ook van zingen, dansen en acteren? Misschien heb je dit nog nooit gedaan, maar lijkt het je supertof om eens te doen? Doe dan mee aan de MUSICAL-JAARCURSUS bij Eef op IJburg. Na een jaar oefenen (rond de 35 lessen) speel je de sterren van de hemel en gaan we optreden in een echt theater. Iedereen mag komen kijken!

hartje opsommingsteken Let op: later instromen is nog mogelijk! hartje opsommingsteken

We oefenen alle verschillende facetten van musical: zang, dans en theater. Kinderen leren hun talenten kennen en verder ontplooien. Bewust worden van je lichaamstaal is een belangrijk aandachtspunt. De non-verbale communicatie verbetert al doende. Vaak groeien kinderen hierdoor en gaan ze zich meer en meer zelfverzekerd voelen (in elk geval op het podium). Maar bovenal zal er met elkaar veel plezier gemaakt worden!

Dit jaar hebben we gekozen voor de ‘Minoes de Musical’ naar het bekende kinderboek van Annie M.G. Schmidt.

Minoes

Minoes, het verhaal…
Minoes is een kat. Ze zit niet zo lekker in haar vel. Haar vacht valt uit en ze begint menselijke trekjes te krijgen. Misschien word ze wel een mens?… Haar kattenvrienden zoeken een oplossing, maar weten het eigenlijk ook niet…
Vanwege het slechte weer schuilt Minoes bij Tibbe. Tibbe is een verlegen journalist bij de plaatselijke krant. Hij is veel te verlegen om nieuws te verzamelen, maar het moet van zijn hoofdredacteur… Minoes helpt hem. Ze start zelfs een ‘Katten-nieuwsdienst’ met al haar kattenvrienden om aan verhalen te komen.
Ondertussen richt Meneer Smit, de hoofdonderwijzer, een vereniging van dierenvrienden op. Hij vraagt uiteraard de heer Ellemeet als voorzitter. Ellemeet is als directeur van de geurtjes-fabriek de belangrijkste man van het dorp. Hij lijkt ook een echte dierenvriend. De katten van de Katten-nieuwsdienst merken echter dat Ellemeet in werkelijkheid een enorm autoritaire bullebak is.
Tibbe durft hierover niet te schrijven, maar wanneer hij hoort dat Ellemeet de jonkies van de Jakkepoes in een vuilniszak heeft gestopt, wordt hij woedend! Hij schrijft een stuk waarin hij alle wandaden van Ellemeet onthult.
Hoe het afloopt met meneer Ellemeet en of Minoes een mens wordt, of een poes blijft, verklappen we nog niet. Kom meedoen en jij weet het als eerste!!

hartje opsommingsteken De docenten…
Marc van Creij: Van jongs af aan ben ik bezig met theater. Het begon met een oproep in de krant door het plaatselijke jeugd theaterkoor. Later volgde ik de opleiding muziektheater in Tilburg. In december 2011 tourde ik met veel plezier door het land in de Sinterklaasmusical “Help, Sinterklaas verdwijnt”. In 2014 ben ik teruggekeerd bij het Brabants Muziektheater in “Evita – de musical”. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Muziek en theater zijn mijn passie.
Marc heeft ook de zomermusical the Wizzard of Oz geregisseerd (zie de foto’s op Facebook onder de link).

Nicoline Kooij: Ik begeleid leerkrachten bij het geven van theaterlessen in de klas, ik geef zelf les en ik acteer natuurlijk zelf. Ook maak ik poppentheater samen met het collectief ‘Theaterdeur’. Ik geniet er van om samen met kinderen op zoek te gaan naar een wereld vol fantasie.

hartje opsommingsteken

Voor wie? Alle kinderen van 6 tot 12 jaar die van zingen, dansen en acteren houden.

Waar? We repeteren Bij Eef op IJburg op de Kiekstraat 22-24. De voorstelling zal op een andere plek worden gehouden. Waar? Dat blijft nog even een verrassing. We kunnen wel verklappen dat het een prachtig theater is 🙂

Wanneer? Iedere zaterdag van 10:30 – 12:00 uur, startend op 4 november 2017 t/m eind juni 2018 (met uitzondering van de schoolvakanties) in het seizoen zal er ook 1 dag ingepland worden, waarbij er een hele zaterdag gerepeteerd wordt.

Kosten: 450,- euro voor het gehele seizoen! Gratis met Stadspas via het Jongeren Cultuur Fonds! In 10 termijnen van 45,- euro per maand betalen is mogelijk.

hartje opsommingsteken Contact & Aanmelden
Email: vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op! Of meld je direct aan via deze link! Wees er snel bij want vol is vol! 

hartje opsommingsteken

Let op: instromen is nog mogelijk!