Over ons

Wat is Ludo? ​

De naam Ludo betekent: ‘ik speel’ in het Latijn (en spelen is verbinden). Stichting Ludo Cultureel Centrum is er voor de bewoners en ondernemers in IJburg in het bijzonder, en voor heel Amsterdam in het algemeen. Van initiatieven voor grote en kleine groepen, voor het verenigingsleven en activiteiten die cultuur, sport en kunst bevorderen.

Ludo faciliteert, stimuleert en verbindt.

Wij stellen onze ruimten beschikbaar en zorgen voor catering.​

Onze ruimten (in totaal 390 m2) zijn geschikt voor kinderfeestjes, bijeenkomsten, workshops, vergaderingen of vieringen. Indien gewenst verzorgen wij de catering en het entertainment. Helaas is onze locatie niet geschikt voor (verjaardags)feesten voor volwassenen.

Ludo biedt programma en ruimte voor verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld een kookworkshop of naaicursus, een oefenplek voor toneel, een buurtfeest, sportbar, buurtrestaurant, een dans-of theatervoorstelling, een lezing, vergadering, schaaktoernooi of filmvoorstelling, of als je gewoon een kopje koffie wilt drinken. Je bent welkom bij Ludo.

​Voor wie?

Wij stellen de zaal beschikbaar voor buurtbewoners, ondernemers, verenigingen, organisaties, zorg- en onderwijsinstellingen uit Amsterdam, of ten behoeve van de Amsterdammers.

Programmering

​Voor de invulling van de programmering streven wij naar activiteiten waar Amsterdammers van álle afkomsten en achtergronden gezamenlijk aan kunnen deelnemen. Daarom is voor Ludo de gastvrijheid en de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers van het grootste belang.

Ludo biedt ruimte om ‘elkaar te ‘vinden, te ontmoeten en te ‘verbinden’.

Door deze verbinding ontstaan er netwerken. Door netwerken te creëren tussen álle lagen van de samenleving, vorm je grotere draagkracht voor elkaar en ook voor de kwetsbare medebewoner.

Ruimte gebruik

Ruimte nodig voor een activiteit? Incidenteel of voor een langere periode? Stuur dan een mail naar info@ludocultureelcentrum.nl of bel ons (06-15160254) met een zo concreet mogelijke vraag. Denk daarbij aan aantal personen, catering wel of niet, beamer nodig, whiteboard of iets anders maar ook of de activiteit open staat voor belangstellenden en wie de contactpersoon is. Wij reageren dan zo snel mogelijk.
Zie hier afbeeldingen van de ruimte.

Onze successen

​Het afgelopen jaar hebben er veel activiteiten plaatsgevonden in in Ludo. Dankzij het aantal bezoekers, maar ook dankzij de overweldigende hoeveelheid Amsterdammers die de ruimte willen gebruiken voor hun activiteiten. Dit is een enorme stimulans voor ons geweest om door te gaan met de verdere oprichting van dit culturele centrum. De behoefte is groot aan een plek zoals deze hier op IJburg, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten tijdens gezamenlijke activiteiten. Wij zijn momenteel de enige met dit aanbod op IJburg, wij kunnen zo’n max. 200 mensen tegelijk ontvangen, en beschikken over een een volledig uitgeruste bar en keuken.


Hierboven een foto-impressie de activiteiten zoals het buurtdiner, waar elke woensdag samen getafeld wordt voor maar 3,50 euro! Eén van onze ruimtegebruikers is Amsterdice, de bordspellenclub van Amsterdam en ruime omstreken. Je kunt twee keer per maand mee komen spelen. De Singing Circle gaf haar laatste voorstelling van het seizoen in Ludo en gaat het komende jaar meer cursussen en voorstellingen organiseren in Ludo. We hadden schaaktoernooien met meer dan honderd deelnemers, georganiseerd door de Amsterdamse Schaakbond en gaan daarmee door in het komende jaar. Ook war er een Spa Summer Event, afgelopen juni. Ondernemers in wellness & beauty hebben hun diensten en producten aangeboden. Er was vooral een enorme animo voor de massages! We gaan meer events organiseren zoals deze, een beurs voor lokale start-ups, zzp’ers en kleine bedrijven om zich te laten zien, te netwerken met elkaar en natuurlijk met de bezoekers van het event.

‘Think global act local!’

(vrij vertaald: Verbeter de wereld; start met je eigen omgeving!)

Partners

Voor de invulling van de agenda betrekt Stichting Ludo organisaties en initiatiefnemers met een wederkerig aanbod. We gaan voor partnerschap. Deze partners worden door Ludo zorgvuldig geselecteerd zodat zij passen binnen onze doelstellingen. Uit deze samenwerking komt een programmering voort die altijd een sociaal-cultureel karakter heeft, die toegankelijk is voor een brede doelgroep en waarin ruimte is voor sociaal beleid. Wij stimuleren de organisaties die deelnemen door naast het ruimtegebruik en catering, ook coaching, PR en eventueel inkomstenwerving aan te bieden. Alles geschiedt in goed overleg en met gelijke visie!

Ludo is gevestigd op de 4e etage, boven het IJburg College en Sporthal IJburg. Eindhalte Tram 26. Met een prachtig uitzicht over het Theo van Goghpark.