Ouder & Kind Yoga

Ouder & Kind Yoga
De yogahoudingen worden op een heel speelse manier aangeboden binnen een thema: Winter, onderwater, sprookjes, Frozen, etc. Met liedjes, versjes, dans, spel, massage spelletjes en adem/ontspanningsoefeningen. Dreumesen en peuters hebben veel baat bij herhaling want dan weten ze wat er komen gaat en dat geeft een veilig gevoel en stelt ze op hun gemak.

Yoga heeft een gunstige werking op het zelfvertrouwen, het zelfbewustzijn en het concentratievermogen van je dreumes of peuter.

Met yoga leer ik je hoe je je kindje o.a. kunt helpen ontspannen, de lichamelijke bewustwording neemt toe, zowel door de ontspanning als door de inspanning van een yogahouding. Daardoor leert de kindje ook grenzen te ervaren en te benoemen, dit heeft ook een positieve invloed op de emotionele ontwikkeling.

Ouder en kind yoga 4

Ouder & Kind Yoga bevordert een goede weerstand, motorische vaardigheden en een goede lichamelijke houding. Het stimuleert bovendien de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop. En natuurlijk is het heel leuk om samen te doen 🙂

 

 

Ouder en kind yoga 6

Het uitgangspunt is dat ieder kind op zijn eigen manier mee mag doen. Zelfvertrouwen en creativiteit staan altijd centraal!

 

yolanda

Wie is Yolanda?
Mijn naam is Yolanda Potman en ik voel altijd beweegkriebels. Echt altijd! Sinds bijna 10 jaar alweer geef ik met veel passie en plezier dans/yogales aan kinderen van 1-10 jaar. Hoe mooi is het dat ik elke dag op avontuur kan gaan!!?

Mijn studie begon op de kunstacademie, lekker creatief bezig zijn. Na twee jaar ben ik overgestapt naar film- en televisiewetenschappen. Het grappige is dat veel van mijn werkstukken in die tijd over kinderen gingen. Zo ging mijn afstudeerscriptie over het perspectief van het kind in de Nederlandse kinderfilm.

De enige tijd dat ik niet met kinderen heb gewerkt was in de televisiewereld. Na 4 jaar als productieleider wist ik dat ik maar één ding kon doen en dat was werken met kinderen 🙂 Sindsdien heb ik veel gewerkt als leidster en manager van een aantal BSO’s. In die tijd ben ik ook begonnen met mijn danslessen. En dat ik vond het meteen helemaal het einde!

Zelf heb ik twee prachtige dochters Dunee (11 jaar) en Bélèn (13 jaar).

“Als je goed in je vel zit dan voel je je ook beter en blijer. “

MIJN 4 STEEKWOORDEN ZIJN:
Zelfvertrouwen, creativiteit, passie en plezier

Wanneer:
Op vrijdagmorgen om 9.00 uur ben je welkom voor een fijne yogales!

Kosten: 
10-rittenkaart €100,- (12 weken geldig) / proefles is 10 euro. 

button_ik-doe-mee

 

ouder en kind yoga 1