Vioolles

dieuke

Naam: Dieuke van der Wielen
Verjaardag: 27 december
Hobby’s: Lezen, koken en bakken, en lekker naar de bergen om te lopen

Lievelingsdier: kat (ik heb er 2!)
Les: Viool en Altviool
Favoriete muziek: kamermuziek uit alle tijden
Talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits

Ik begon met vioolspelen op de muziekschool in Alkmaar toen ik 10 jaar was, en na een paar jaar kon ik meespelen in het Noord-Hollands Jeugdorkest. Toen werd het pas echt leuk! Muziek maken met andere mensen vind ik het fijnste wat er is. Tijdens mijn studie aan het conservatorium in Rotterdam ben ik overgestapt op de altviool, een grotere en lagere versie van de viool.

Na mijn afstuderen heb ik in veel orkesten meegespeeld, waaronder 2 jaar in het Balletorkest. Daarnaast speel ik al heel lang strijkkwartet; kamermuziek maken vind ik het fijnste  om te doen.

Toen ik 17 jaar was ben ik begonnen met lesgeven, en dat doe ik nu nog steeds met heel veel plezier. Beginners of gevorderden, kinderen of volwassenen, alleen of in groepjes, dat maakt mij niet uit. Het samen muziek maken en het plezier daarin overbrengen is geweldig om te doen!

Daarnaast geef ik al 15 jaar muziekles op het (speciaal) basis onderwijs, en werk ik nu sinds 3 jaar bij het Leerorkest in de Bijlmer in Amsterdam.
Elize VisserNaam: Elize Visser
Verjaardag: 13-12-1991
Hobby’s: Concerten & festivals bezoeken/spelen, hardlopen, koken, lezen. Hond
Lievelingskleur: Okergeel
Lievelings-componist: Bach, Beethoven, Mahler.
Favoriete muziek: Voornamelijk klassiek en metal, maar ik luister van alles.

 

Toen ik 3 jaar oud was wist ik dat ik viool wilde spelen, maar op mijn 6e mocht ik dan ook echt beginnen. Ik heb lang les gehad op de muziekschool in Neede en ook twee jaar privéles gevolgd in Duitsland. Op mijn 17e startte ik mijn studie aan het Utrechts Conservatorium, waar ik studeerde bij Eeva Koskinen. Tijdens mijn bachelor studie heb ik o.a. in het Nederlands JeugdOrkest gespeeld, volop kamermuziek gespeeld en veel mogen lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen. Ook volgde ik methodiek- en pedagogieklessen.

Op het moment zit ik in het laatste jaar van mijn masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik studeer bij Kees Koelmans en David Peralta. Daarnaast heb ik twee jaar een academieplek gehad in het Nederlands Philharmonisch Orkest, waardoor ik met regelmaat in het orkest meespeelde en coaching kreeg van orkestleden.

Naast orkestspel geniet ik ook enorm van lesgeven. Ik vind het heel interessant om per leerling te kijken welke manier van lesgeven het beste aansluit. Plezier en motivatie staan in mijn lessen voorop, waardoor ik het belangrijk vind om een goede balans te hebben tussen gestructureerd werken, lekker spelen en een fijne lessfeer.

Wanneer:
Op woensdag, vrijdag en zaterdag kun je vioolles bij ons komen volgen! Klik hier voor een overzicht van de beschikbare tijden en het inplannen van een proefles.

Kosten: 
Individuele les van 30 minuten € 22,50. Duoles van 30 minuten € 17,50.
Het is ook mogelijk om 45 of 60 minuten les te volgen. Kijk voor de tarieven op www.vioolstudio.nl

Contact & Aanmelden
Vioolstudio
Email: info@vioolstudio.nl
Telefoon: 06-28085086
Website: www.vioolstudio.nl