Yin/Yang Yoga

Wie ben ik?
Mijn naam is Esther, ik woon samen met mijn partner en ben moeder van 3 prachtige zonen, waar ik enorm trots op ben. Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker en werkzaam in de jeugdhulpverlening hierin begeleid ik kinderen en gezinnen. Ik heb een enorm grote liefde voor yoga ontwikkeld. De liefde voor yoga is ruim 15 jaar geleden ontstaan. Het begon met af en toe een lesje totdat yoga niet meer weg te denken was uit mijn leven en ik nu al een aantal jaren yogales geef.

Voor mij is yoga een gereedschap om thuis te komen in mijzelf. Uit mijn hoofd te zijn en alleen maar mijn lijf te voelen en mijn geest te observeren. Ik leer vanuit een eerlijke, respectvolle en vriendelijke manier naar mijzelf te kijken in ontspanning. Een mooie asana (houding) is in de lessen die ik geef minder belangrijk maar veiligheid en een fijne sfeer vind ik heel belangrijk. Mijn certificaten voor Vinyasa Yoga Teacher 200 hrs en Yin Yoga Teacher 200 hrs heb ik beide bij Marcel van de Vis Heil en Anat Geiser van YogaGarden te Amsterdam behaald. Ik geef Vinyasa (yang) en Yin yoga.

yoda

Wat is het?
Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij verschillende asana’s in vloeiende bewegingen aan elkaar worden verbonden op het ritme van je ademhaling. Er ontstaat een flow omdat je volledig ingaat op de vloeiende stroom van de houdingen en ademhaling. Vinyasa richt zich op het verstevigen en sterker worden van het lichaam en daarbij rekening houdend dat ieder lichaam anders in elkaar zit. Het yang deel van de les is best pittig, hierbij wordt het lichaam optimaal geactiveerd. Daarna bouw ik af en ga ik naar het Yin gedeelte waarbij je weer kalmeert om zo spanning in het lichaam los te laten. Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij je langer in dezelfde poses verkeert. Door poses langer aan te houden (2 tot 5 min), komen spieren tot rust waardoor de dieperliggende lagen bereikt kunnen worden. Yin yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking. Erg fijn en ontspannend.

Ervaar deze vormen van Yoga in een intieme prettige sfeer!

Wanneer?
Yin-Yang lessen zijn op dinsdag avond van 20.00-21.15 uur.

Kosten: 

Proefles             – €7,50
Losse les           – €11 euro
3 lessen             – €20 euro
10 rittenkaart  – €100 euro  (3 maanden geldig)

Aanmelden voor de lessen?
Neem contact met me op! 
jjjjjj

Esther – Lotus Yoga
06-24205666
Link naar mijn Facebook pagina: Lotus-yoga
https://www.facebook.com/lotusyoga01/